Inițiative locale

Actiune de reamenajarea malurilor dupa viitura

Ploile torenţiale căzute în pădurea dintre judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi au dus la umflarea pârâul Rudărica pe care se află complexul de mori de la Eftimie Murgu (Rudăria), judeţul Caraş-Severin. Viitura puternică a afectat şi morile, unice în Europa.

Viitura venită în urma ploilor abundente a adus copaci din pădure şi a rupt punţile pietonale care asigurau trecerea localnicilor peste râu. Potrivit primarului Ilie Imbrescu, nivelul apei a început să scadă, dar două mori, care au atras sute de turişti în zonă, au fost afectate, una dintre le mai puternic. „Au fost rupte toate barajele de la mori. Dacă mai vine multă apă, una dintre ele, Roşoanea, riscă să fie luată. Alimentarea cu apă este afectată, reţeaua de apă fiind pe cursul râului. Până nu se retrage apa nu putem remedia situaţia pentru că nu putem vedea ce s-a întâmplat”, a declarat primarul Ilie Imbrescu pentru „Adevărul”.

http://adevarul.ro/locale/timisoara/video-morile-apa-eftimie-murgu-unice-europa-amenintate-viitura-moara-fost-puternic-afectata-1_541710190d133766a8276720/index.htmlActiune de constientizarea a elevilor din comunitate

A avut loc o acțiune de curățire a malurilor râului Rudărica și a zonelor împădurite din cadrul ariei protejate cu copii școlii din comuna Eftimie Murgu.